Sunday, 7 February 2010

Super Platine Très Clair Naturel

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Mun tekis mieli hirveästi lähteä piiiiiiiiitkälle lenkille, mutta mulla on tosiaan se lenkkeilykielto vielä pari viikkoa :/ Mulla on illan ohjelmassa tänään tyven värjäys ja ehkä pari vaaleaa raitaa voisin laittaa. Alaripset värjään myös ja kulmat ajattelin nyppiä  ja värjätä vielä, jos jaksan. Ajattelin myös siivota tänään kunnolla, jotta voisin pikkuhiljaa aloittaa pienen kevätsiivouksen ja inventaarion ja heittää taas roinaa roskikseen sekä kierrätykseen.

Pari vuotta sitten tein elämäni inventaarion ja heitin monta neliökuutiota tavaraa pois + ennen muuttoa myin/heitin roskalavalle yli puolet huonekaluistani pois. Se on ihme miten voi tuntea itsensä "vapaammaksi" , kun ei omista niin paljon tavaraa. Haluaisin laatia myös listat tavaroista, että missä mikäkin sijaitsee ja laputtaa kaikki purkit ja laatikot. Eilen järjestelin aamupalan yhteydessä mauste- ja kuivaruokakaapin ja tänään löysin kahvipaketinkin helpommin. Järjestely on hauskaa, kun inspiraatio iskee ja siivousinspiraatio iskee mulla kyllä aina keväisin. Odotan vain kun pääsen paperikasojen kimppuun, siinä vierähtää yleensä useampi tunti, mutta hyvän musiikin mukana ajankulkua ei huomaakaan. Ehkä haen pienen karkkipussin myös apuriksi ;)  Teettekö kevätsiivouksia? Millä tavalla järjestätte tavaroita? Hyviä järjestelmällisiä vinkkejä otetaan vastaan ;)

16 comments:

mari said...

Haluaisin myös vapautua tavarapaljoudesta :P Ehkäpä sen aika koittaa puolen vuojen sisällä, kun on pakko muuttaa.

Järjestelmällisyysvinkit ois aika jees tälläkin suunnalla ;)

Marie Keksi said...

Mari: Muuton mukana saa aika hyvin kyllä puhdistettua laatikoita :) Toivottavasti joku kertoo meille hyviä vinkkejä ;)

Hanna said...

Mun pitäis tehdä joku kevätsiivous todellakin :D AHDISTAA tavaranpaljous ja kaapit on ihan täynnä. Muutot on hyviä, silloin ainakin tulee mietittyä mitä pakkailee ja mitä ei..
Ajattelin viimeistään kesällä mennä myymään tavaraa kirpparille (mitä en oo ennen tehny) tai sit huuto.net.
Kirpparille en haluis mennä yksin ja huuto.netissä ärsyttää kauhea vaiva, joten kaikelle pitäis laittaa sit toimitustavaks ainoastaan nouto. Ja mikä aika sopii kenellekin ja ... argh menee vaikeeks :D

Johanna said...

Kuulostaa aika ihanalta; etenkin musiikki ja karkkipussi ;D Ja ylimääräisestä tavarasta vapautuminen!
Mut siis kevätsiivous yleensäkin. Odotan sitä innolla, mut yritän pantata maaliskuulle kun mul on joku pakkomielle et vasta maaliskuu on kevättä :P Järjestelmällisyydestä en osaa antaa mitään vinkkejä tai neuvoja, hehe.

Anonymous said...

heh, muutaman (kymmenen) muuton sekä ammatin takia tuo tavaroiden järjesteleminen ja miniminä pitäminen on onnistunut melko hyvin.

Minun kohdallani tavaroita ei ole päässyt kerääntymään koska jo vuosia sitten päätin että en osta mitään mitä en tarvitse ja kun jotakin luulen tarvitsevani niin odotan kuukauden verran AINAKIN itse ostoa. Aika monta juttua on jäänyt ostamatta:)

Mun maku on aina ollut tosi kallis mikä tarkoittaa sitä että haluamani tavarat saan vasta säästettyäni jonkun aikaa, en halua kuitenkaan odottaa ikuisuuksia joten kaikki heräteostokset on kielletty:)

Olen huomannut että kun löytää jotain tosi ihanaa ja kaunista niin tarve muiden tavaroiden hankkimiseen väistyy.

Esimerkiksi blogissani nyt esitellyt jutut ovat sellaisia joihin olen jo säästänyt.

just muuton takia olen tehnyt postausta tavaroiden minimoinnista ja järjestelystä, kun vaan ehdin tehdä loppuun niin voi vaikka käydä tsekkaamassa;)

MiMi said...

Ai että tää on NIIN mun juttu :) Todellakin tiedän sen tunteen kun pääsee kaikesta turhasta eroon, ihan niinkun sais henkeäkin paljon paremmin! Just tänään kävin hakemassa mummolasta vanhan senkin, jossa on paljon säilytystilaa joten sinne saa ne pakolliset elektroniikat piiloon. Ja nyt pitäs vaan keksiä mihin tuon edellisen ahdistavan tv- tason heittäs :D Mitäs tavaroita ajattelit seuraavaksi järjestellä?

Anonymous said...

Mä en nyt kylläkään vastaa kysymykseen vaan kysyn :) MITEN SAAT VÄRJÄTTYÄ ALARIPSET??? :) Mun alaripsiin se aine ei tartu millään!! :/
-Sanna-

Anonymous said...

Mä en nyt kylläkään vastaa kysymykseen vaan kysyn :) MITEN SAAT VÄRJÄTTYÄ ALARIPSET??? :) Mun alaripsiin se aine ei tartu millään!! :/
-Sanna-

Anonymous said...

Mistä ostat hiusaineet? tuo on vissiin valeennusaine?

pitäisi löytää joku keino hoitaa homma kotona kun markettiväristä saa vaan lievän kellertävän vaalean aikaiseksi.

Marie Keksi said...

Hanna:
Mäkään en oo ikinä jaksanut lähteä kirpparille myymään tai edes viemään, ehkä pitäis joskus... :) Huuto.netissäkin oon myynyt vaan muutamia tavaroita. Keltaisessa pörssissä myin kirjahyllyn, mutta muut onkin sit mennyt kierrätyskeskukseen tai roskalavalle :) Mut se on niin ihanaa päästä tavarasta eroon. mä en yhtään voi ymmärtää hamstraamista ja ajattelutapaa, että "tätä voi JOSKUS tarvita" Ja sit säilyttää tyyliin jotain 2 euron arvoista 50cm x50cm x50cm tavaraa vuodesta toiseen kaappitilaa viemässä :D

Johanna: Ei mullakaan vielä ihan kevät oo, mut inspis iski nii ei voi mitään ;) Mä en myöskään ihan älyttömän järjestelmällinen oo, mutta toisaalta olis kiva opetella siihen :)

White lily: Itsekin ostin aiemmin usein tavaraa, joka oli "jees" tai jotain, mutta lopulta päätyi aika nopeasti kaapin pohjalle tai roskikseen. Tuon jätti-inventaarion jälkeen mustakin on tullut huomattavasti harkitsevaisempi :) Jään odottelemaan siis sun postausta ;)

MiMi: Joo se tunne on kyllä ihan uskomaton, että miten sellainen tavallaan "pikkujuttu" voi vapauttaa niin:) Mä järjestelen yleensä kaapit ja laatikot siinä järjestyksessä, että mistä näyttää löytyvän eniten luovuttavaa :D Paperit, tilpehöörit, kosmetiikat ja vaatteet ainakin on listalla, mutta eiköhän tuolta muutakin kaikkea löydy :)

Anonymous: :D En mä tiedä! kyll ämulle tarttuu! Se kyllä ei näy yhtä selvästi, kun ne on paljon ohuemmat tietysti, mutta kyllä niissä ero mun mielestä on värjäyksen jälkeen :D Isoja klönttejä vaan ripsiin :D

Anonymous: Mä käyn usein kaverin kanssa tukussa, joka on parturikampaaja :) Tunnetko ketään kampaajaa? Ja eikös Hairstoressa myydä ainakin jotain, tosin varmaan vähän kalliimmaalla kun tukussa?

Anonymous said...

ai niin, jäi tuosta aiemmasta mainitsematta että oli järkytys muuttaa mieheni kanssa yhteen, sillä kun oli tavaraa...no juu ei ole enään. Olen kaiken myynyt mitä ei tarvita, tietysti luvalla. siinä oli kyllä melkoinen taivuttelu kun eihän sitä tiedä jos vaikka tarvitsee( hänellä oli jotakin vaatteitakin vielä jäljellä 20 vuoden takaa, very interesting:) Hän on näiden vuosien aikana taipunut myös siihen että more is less;)))

Pinja said...

Hah kuulun itsekin tuohon porukaan jonka tekisi aivan tajusti mieli järjestellä kaikki tiptop ja kirjoittaa hyllyn reunaan mitä sinne kuuluu .. onneksi asun toistaiseksi viellä kotona enkä omista sellaista tarrakonetta. :--D

Hemmetti vieköön tarvisin tollasen värjäyssudin, mistä sun on kotoisin?

Emmi said...

Tohon alempaan kumppari-postaukseen littyen, oon muistaakseni nähnyt korolliset Marc Jacobsin kumpparit! Mutta paikka ei millään tuu mieleen, joko se oli Nina's, netti tai random-liike Espan lähellä. Tästä ei nyt varmaan ollut kauheasti apua, mutta kuitenkin. :D

Sitten hei mulla ois sulta vähän kysyttävääkin. Nimittäin muistan nähneeni sun blogissa sellaset 'sisustustikapuut', mistä oot ne hommannu?:) Vai muistanko ihan väärin?

Marie Keksi said...

white lily: Heh :D No hyvä, että oot saanut taivutettua miestäsi :D Se oiskin kauhutilanne, kun miehellä olis kaapit täynnä krääsää, eikä suostuis mistään luopumaan. Tiedön yhden tyypin, joka säilytti parikyt vuotta vanhoja REIKÄISIÄ villapaitoja kaapissa, KAMALA! :S

Pinja: Voi, mä just eilen mietin, että pitäiskö ostaa sellainen tarrakone ;DD Tai jos lainaan duunista, hih! Erilaiset purkit on kivoja, mutta välillä haluis, että nekin ois kaikki samaa sarjaa, korkeintaan eri kokoisia ;)

Emmi: Okei, no mut hyvä tietää, että niitäkin on olemassa enemmänkin, mä en oo törmännyt kun yksiin, mutta ne ei ollut niin hienot, että ois päässyt mun kaappiin :D

Joo tuossa bannerissa näkyy nuo tikkaat myös, jos niitä tarkoitat :) Ne on kesällä Mangon näyteikkunasta pyydetyt :D Pentikillä on ainakin yhdet ihanat sisustustikkaat, jotka voi laittaa seinää vasten pystyyn :)

Marie Keksi said...

Pinja: Ainiin , suti on tukusta, mutta mun muistaakseen Hairstoressakin on noita ollut :)

Emmi said...

Jep, noita tikkaita just meinasin! Mutta samanlaisia ei taidakkaan olla ihan helppo löytää.:D Ne Pentikin on väriltään väärät, mutta ehkä ne vois maalata...