Sunday, 14 February 2010

All the things I deserve for being such a good girl.

Tein äsken kollaasin erään merkkipäivän kunniaksi. Lopetin kaksi vuotta sitten tupakoinnin! Aion juoda tänään pari lasia kuovuvaa sen kunniaksi. Vaikka rakastan edelleen tupakkaa jollain tavalla, niin olen silti todella tyytyväinen päätökseeni lopettaa. Olin polttanut todella monta vuotta tupakkaa ja paljon... Tupakan lopettamisen jälkeen:

-Ihoni on Parhain ikinä!!!  
-Hengitys ei haise
-Hampaat ovat vaalenneet Huomattavasti (vaikka juon edelleen kahvia)
-Kunto ja hapenottokyky on parantunut huomattavasti, jaksan esim. juosta tai uida paljon pitempään
-Minulla ei ole ollut kahteen vuoteen kertaakaan yli päivän kestävää yskää (aiemmin oli pari kolme kertaa vuodessa n. 1-2 vkoa kestävä yskä)
-Säästyy rahaa
-Ei tarvitse seistä ulkona kylmässä
-Vaatteet/koti/hiukset eivät haise
-Ei tarvitse etsiä aina stendaria :D

Asian minuspuoli on kokoajan röökillä juoksevat kaverit. Baarissa meinaa joutua välillä laukkuvahtiasemaan, mutta menen mielummin sitten vaikka vessaan samaan aikaan... tosin en nyt jaksa sielläkään juosta 20minuutin välein. Ärsyttää kun ihmiset ei voi edes yrittää polttaa nopeasti, tiedän monen vuoden kokemuksesta, että se ON mahdollista! 

Aion kuitenkin aloittaa tupakoinnin ehkä eläkkeellä uudestaan, mikäli se on vielä laillista. Kannustan siitä huolimatta kaikkia lopettamaan ajoissa tupakoinnin, elämä on paljon helpompaa ja terveellisempää ilman tupakkaa sekä siitä saa lisäksi erittäin hyviä kauneusetuja! ;)

HYVÄÄ  YSTÄVÄNPÄIVÄÄ!

27 comments:

Reetta said...

Onnea vuosipäivälle! Hienon ratkaisun olet tehnyt. Lista on aika hyvä esimerkki siitä mitä etuja on saanut vaikka on lopettanut.

Itse en ole koskaan polttanut mutta tiedän kyllä miltä tupakka maistuu. Ei ole koskaan ollut mitään innostusta siihen.

Marie Keksi said...

Reetta: Kiitos =) Totta ja varmasti unohdin jotain etuja vielä, mutta nuokin edut on jo todella hyviä! :)

Char said...

Onnittelut hienosta päätöksestä! Ja ihanaa ystävänpäivää :) <3

Marie Keksi said...

Char: Kiitos! =) Ja kiitos samoin -hyvää ystävänpäivää Charliina! :) <3

Anne said...

Onnea lopettamisesta! Tämä on kyllä semmoinen asia, mihin on pakko kommentoida, sillä menetin oman rakkaan isäni viime syksynä. Ja aika pitkälti tupakan aiheuttamien sairauksien takia. En voi ymmärtää, miksi ihmiset haluavat vapaaehtoisesti pilata terveytensä. Ja tästä aiheesta voisin saarnata vaikka kuinka pitkään. Mutta olen iloinen jokaisesta ihmisestä, joka sen joskus ymmärtää :)

Hanna said...

Totta hyvän päätöksen olet tehnyt! :)
Ja Hyvää Ystävänpäivää! ♥

Laura said...

Onnea vuosipäivän johdosta! Tämä postaus sai itsenikin ajattelemaan että ehkä se tupakan polton lopettaminen olisi sittenkin ainoastaan hyvä asia ja ehkä minäkin pystyn siihen! :)

Hyvää ystävänpäivää myös sinne!<3

Adalmina said...

Onnittelut 2-vuotispäivänä!!! Oikeasti todella hyvä teko, ja varmasti olet lasillisen kuohuvaa ansainnut sen kunniaksi! :) Hyvää ystävänpäivää!

Anonymous said...

Mää oon alottanu tupakoimisen vasta hiljattain, taino en voi edes sanoa polttavani kun menee ehkä aski viikossa. Mutta en tiedä miksi aloitin, se on vaa niin mukavaa saada se aamurööki ja baarissa mennä tupakalle :-D Ja varsinki vitutustupakka on parasta! Mutta ajattelin että ku oon vasta 18 vuotias ni pittää sitä kokkeila kaikkea ja mulla on tässä paljon vielä aikaa lopettaa, viimeistään sillo ko teen lapsia =)

Marie Keksi said...

Anne: Osanottoni! Totta, tupakka aiheuttaa ja edesauttaa sairauksia ja itsekin olin/olen täysin tietoinen niistä, kun poltin, en vain välittänyt. Luulen, että useimminkin läheiset välittää noista terveysvaikutuksista enemmäkin, kuin itse tupakoitsija..tupakka kun maistuu tupaikoijan suussa yleensä hyvältä :) Mua ei itseäni auttanut muiden sanomiset lopettamispäätöksessä (päinvastoin) vaan piti itse tajuta ja kyllästyä kaikkiin negatiivisiin asioihin tupakoinnissa. Lopulta aloin vihaamaan itseäni aina kun sytytin tupakan ja vihasin myös muita ihmisiä, jotka katsoi "alaspäin"(silloin teki mieli polttaa vain enemmän), mutta olen silti onnellinen, että pystyin lopettamaan =)

Hanna: Kiitos samoin Hanna! <3 :)

Laura: Voi kiva kuulla! :) Se on kyllä paras päätös mitä olen tehnyt, vaikka myönnnän, että se tuntui raskaalta luopua rakkaasta tavasta :D Mutta se oli sen pienen kärsimyksen arvoista! :) Tsemppiä sulle, jos päätät lopettaa - kyllä siihen pystyy! =)

Marie Keksi said...

Adalmina: Kiitos!! =) Todellakin ;) Ja samoin sulle Adalmina! =)

Anonymous: Tiedän OOOIKEIN hyvin, mistä puhut! ;) Mutta tiedän myös, että se tupakointi säännöllistyy erittäin helposti ja myöhemmin kaduttaa aloittaminen valtavasti ja eroon pääseminen hankaloituu jo muutamassa kuukaudessa aina vaan vaikeammaksi ja vaikeammaksi, mitä enemmän vuoisa kertyy :/ Kannattaa siis vielä miettiä, että onko se kannattavaa :)

Anonymous said...

itse olen tässä suunnitellut lopettavani, se vain tuntuu jotenkin vaikealta...etenkin kun tulee stressiä ja vitutusta niin tupakka helpottaa. mutta kyllä mä vielä joku päivä lopetan! :)

Nanna said...

Onnea hyvästä päätöksestä ja siitä että se on pitänyt jo noin komean ajan! Kunpa mä voisin itsekin tehdä saman päätöksen herkkujen suhteen. :)

Johanna said...

Onnea hyvasta paatoksesta ja etenkin siina pysymisesta! :)

Jain miettimaan tuota viimeisen kappaleen ekaa lausetta kuitenkin. Miksi ihmeessa? :D

Anonymous said...

Olen itse polttanut suurinpiirtein 30 askia elämäni aikana (jos en hirveästi valehtele). En pidä sitä mitenkään hyvänä tapana, mutta en myöskään pahana. Poltin yhteen väliin tasaiseen tahtiin muutamia tupakkeja päivässä, kun taas välillä on ollut tupakattomia aikoja ja joskus taas poltan ehkä vain yhden tupakan=eli poltan siis kai silloin tälllöin. Musta se rööki vaan maistuu joskus niin hyvälle ja ne vitutusröökit on parhaita! ;D Tiedän kaikki tupakan haitat jne. mutta joskus sallin sen "hemmotteluhetken" itselleni että sytytän sen savukkeen.
Mutta onnea sulle päätöksen suhteen, ja nähtäväksi jää jätänkö minäkin satunnaisen tapani joskus..

Marie Keksi said...

Anonymous: Joo, lopettaminen ei oo ehkä helpointa, jos on stressaava elämänvaihe tms. menossa :) Mutta henkisesti voi aina valmistautua siihen "joskus" ajankohtaan, mä tein niin ja se tosiaan auttoi :)

Nanna: Kiitos! Olenhan minäkin muutamia hatseja joskus ottanut humalassa, mutta en jatkuvasti ja en paljoa - moni on sanonut, että "no siitä se sit taas lähtee" mutta ei kyllä lähde! :) Mutta joo, herkuista luopuminen tulee tuskin koskaan onnistumaan, vähentäminen ehkä joo;)

Johanna: Kiitos! :) Heh :D Noooo, sen näkee sitten, mutta nyt sanon, että siksi, koska se on hyvää! :) Lopetin tupakan sen huonojen vaikutusten vuoksi, mutta en koskaan lakannut pitämästä esim sen mausta:D

Vanhana voi sitten ihan surutta poltella, kun ei oo muuta tekemistä (mistähän senkin tiedän?) eikä haittaa vaikka tulis pari ryppyä lisää ryppyjen joukkoon. Oon huomannut, että aika monilla lopettaneilla on tää sama "fantasia" - ehkä se on jonkinlainen lohdutus siitä, että on luopunut rakkaasta tavasta :)

Anonymous: I know :) Ymmärrän kyllä. En itsekään ole tupakkaa vastaan, vaikka en sitä kannatakaan (ainakaan enää, mummona taas ehkä). Tiedän vain kaksi ihmistä, jotka on pysynyt siinä epäsäännöllisessä ja harvoin tupakoimisessa, mutta sekin on mahdollista :) Toivottavasti et jää kuitenkaan koukkuun!

Cherry said...

Hieno juttu, onneks olkoon :)
Hihi, hauskaa, että aiot alottaa taas eläkkeellä. Mut ehkä se toimii sellasena motivaattorina, ettei ees polta ennen sitä ;)

Ite lopetin marraskuussa 4 vuotta sitten. Päätin vaan yhdellä saikulla, kun en voinut polttaa, et miks alottaa enää. Yhtään en oo ottanut ees hatseja.. en uskalla ;) Se on vaan liian ihanaa poltella hihih. Mutta kyllä polttavat ihmiset haisee sit pahalle!! Ja sillon kun poltti niin sain kyllä miehiltä palautetta, et ei kovin hyvä. Eipä tuo nykyinenkään tuossa varmaan ees olis, jos polttaisin :)

Pipari said...

En voi sit olla sun kaveri mummona jos poltat :x

Marie Keksi said...

Cherry: Niinpä! :) Okei! Onnea sulle myös siis raikkaasta elämästä :D Niinpä, polttaminen oli kyllä kivaa, mutta kaikki ne sivuvaikutukset; etenkin paha haju, yök :S Vasta lopettamisen jälkeen tajus, miten pahalle sitä on haissutkaan, kun on tullut esim. tupakalta sisään jonnekkin, enkä kyllä enää halua haista pahalle :D

Pipari: Höh :''''( Onks meijän ystävyys niinku parista röökistä kii? No mä harkitsen vielä...:D

OBLADI OBLADA said...

mistä elokuvasta tuo alaoikean kuva on ?
julisteena aivan mahtava !

Marie Keksi said...

Obladi Oblada: En tiedä ollenkaan...etsin kuvia googlen avulla, enkä tiedä tai en tiennyt että se edes olisi jostain elokuvasta :o

Pipari said...

ON! :D

Marie Keksi said...

Pipari: Dääm, pistät mut hankalaan tilanteeseen. Oon niin huono valitsemaan, mut onneks täs on vielä muutama vuosi aikaa :DDD

Anonymous said...

mitä merkkiä poltit ? :D

Marie Keksi said...

Anonymous: Aika monia :D Alotin vihreellä lightilla, siirryin punaseen moneksi vuodeksi, vikan vuoden poltin sinistä, koska ajattelin "vierottaa" itseäni jo etukäteen vähentämällä nikotiiniannosta. Pari viikkoa ennen lopetusta poltin Ykköstä ja lightiä sekaisin.

Anonymous said...

Kiitos listauksesta!Itse olen ollut lakossa pian vuoden, ja toisinaan tuntuu että what the heck, aloittaisinko uudelleen, kuten sanoit, minäkin jollain tapaa rakastan edelleen tupakkaa, tai ehkä en tupakkaa vaan tupakointia:) Listasi sai jälleen muistamaan kaikki hyvät asiat joita tupakoimattomuus on tuonut tullessaan. Ehkä en aloita uudestaan ihan vielä...:)

Marie Keksi said...

Anonymous: Tiedän tunteen, se olis niin helppoa aloittaa uudelleen ja kyllä sitä välillä kaipaakin, mutta noista eduista mitä olen saanut, en todellakaan halua luopua, joten niitä on kyllä hyvä uistuttaa itselleen silloin tällöin! =) Älä aloita-tuoksut paremmalle ilman tupakkaa! ;)