Thursday 1 April 2010

Katkarapukasvisnyytit.

Blogissani ei ole paljon reseptejä nähty, vaikka niitä haluaisin kyllä silloin tällöin laittaa itselleni ikäänkuin muistiin. Kokkaustaitoni ovat vaihtelevat. Kun keskityn, saan aikaiseksi oikein hyvää ruokaa, mutta haaveilevainen luonteeni ja hajamielisyyteni on saanut monesti palohälyttimen pirisemään. Kylmä juustokakku on bravuurini, sillä siinä ei tarvitse käyttää uunia. Sushi on ruoka, jossa joudun keskittymään täysillä, sillä muuten siitä ei tulisi yhtikäs mitään. Jos minulla ei olisi muita harrastuksia, harraistaisin varmasti kokkailemista, sillä olen ruoan kanssa kokeilunhaluinen ja voisin syödä vaikka ötököitä, jos joku mestarikokki ne mulle valmistaisi ja minulle vakuutettaisiin, että ne ovat hyviä...no en lupaa ;D Itse haluaisin kuitenkin lähinnä kehittyä mausteiden käyttämisen ja kastikkeiden valmistamisen kanssa. Kunnon gourmet-ruokia alan harjoittelemaan vasta sitten, jos minusta tulee (edustus)kotivaimo, jolla on paljon aikaa ;D Yksineläjänä tyydyn aika simppeleihin ja seminopeisiin ruokiin. Kasvisruoat ovat suosikkejani, mutta käytän välillä myös kanaa, broilerin tai naudan jauhelihaa, katkarapuja ja lohta. Kunnon lihaa syön yleensä vain tarjottaessa, joten en osaa paistaa pihviä :D

PhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucket

Näitä syödään aina landella grillissä tehtyinä, mutta päätinpä nyt tehdä niitä kerrankin kotona. Eli neljään nyyttiin tarvitset esim.:

3 perunaa
1 paprika
2 isoa porkkanaa
Broccolia
2-3 dl katkarapuja (Lisäsin katravut  tosin jälkeenpäin niihin, joita ei syöty heti uunista tulon jälkeen)
100-150g creme bonjouria (aurinkokuvattu tomaatti)
Mausteita

Sitten uuniin..hmm... nyt tulee vaikea kohta....olikohan johonkin 200'C asteeseen n. 45min-1h? :D
Oliskohan pitänyt kirjoittaa muistiin.

Terveisin,
Hajamielinen kokki
Photobucket


LIKES TOP 10:
Sushi+wasabi+soija
Katkaravut kera kasvisten
Broccoli
Avokado-ruisleipä
Lohisalaatti
Halloumijuusto
Rahka
Pistaasijäätelö Pappagallo PARASTA!
Savustetut caschewpähkinät
Päärynä

DISLIKES FOREVER?:
Vihreät pavut (nihkeä maku..."Maistuu pervolta" sanoi eräs henkilö ja samaa mieltä oon :D)
Sieniruoat (paitsi kiinalainen sieni ja kummitädin sienisalaatti)
Herkkusienet (Kerran pelkokerroinleikissä sain syötyä yhden viipaleen kolmesta vedet silmissä, hyvin pieninä ja vähäisinä paloina menee ruoan seassa)
Hillosipulit (kylmiä väreitä :S)
Kanakeitto (traumaruoka, en tiedä voisinko jo syödä sitä..)
Keltainen porkkana (yksistään)
Homejuustot (valkohome on ainut ok)
Kääretorttu, varsinkin sellainen jossa on hilloa (paitsi äitin tekemä ja omatekemä, molemmat ilman hilloa)
Hesen lämmin esanssimansikkapirtelö (YÖK! Maistu samalta kun pienenä se mansikan makuinen lääke korvatulehdukseen)
En keksi muuta just nyt.

Lempiruokalistaa voisin jatkaa loputtomiin, mutta laitoin tuohon nyt siinä järjestyksessä, mitä olen viimeaikoina himoinnut/syönyt. Mitkä on teidän lempiruokia ja varsinkin inhokkiruokia? Kiinnostaako ruokapostaukset, eli mun tapauksessa simppelit reseptit ollenkaan?

12 comments:

Sini said...

Apua mä en tajuu tota avokadoa! Maistoin sitä viime viikolla ja se oli pahaa! Ihan järkkyä :D Tai sit mulle sattu paha kappale, se oli tosi tumma ja sisältä reunat oli vihreet ja keskeltä sellanen pehmeen keltanen..

Kiinnostaa ruokapostaukset! Noi sun nyytit pääsee kokeiluun, paitsi arvaa onko katkarapu poikakaverin inhokkilistalla..:)

Beanna said...

Sini: Voi ei :D Hmmm... kuulostaa kuitenkin, että se olis ollut tuore... Vai olikse kovaa, vaikka vain reunoilta? :) Raaka avokado ei meinaa mustakaan niin hyvää oo :S Mä tykkään avokadosta, kun se on tarpeeks pehmeää (kuorineen hieman joustaa) ja aika keltaista eikä vihreää :D Mut kantsii maistaa toisen kerran ja vaikka paahdetun ruisleivän päällä ripauksella suolaa, nam ;)

Jee, hyvä! =) Ainii, mä lisäsin muihin katravut jälkeenpäin, paitsi siihen, minkä söin heti uunin jälkeen ja noi maistuu hyviltä ilman rapujakin, joten voit tehdä poikaystävälle ilman :)

Taru said...

Ruokapostaukset kiinnostaa!!!

Mun kaikkein suurin inhokkiruoka on silakkafileet! Muutoinkaan en pidä tuollaisisten pikkukalojen mausta, kuten silli, silakka, muikku.. Hyhhyh.

Minun inhokkilistallani aiemmin viihtyneet sinihomejuusto ja herkkusienet (ja muutkin sienet) ovat salakavalasti siirtyneet suosikkien puolelle lähivuosina. On ollut jännä huomata, että yhtäkkiä joku aiempi inhokkimaku onkin itseasiassa todella hyvää. :D Sinihomejuustosta en tosin vieläkään suostu syömään kuin aurajuustoa, ne muut maistuvat edelleen kamalalle, mutta aurajuusto on hyvää! Herkkusienissä viipaleet eivät myöskään ole yhtä hyviä kuin kokonaiset (säilykkeet).

Oliivit ovat edelleen inhokkilistallani, saa nähdä koska nekin alkavat maistua vai alkavatko ikinä, silakkafileiden suhteen en usko koskaan tapahtuvan muutosta :D

Anonymous said...

Näyttääpä noi nyytit herkulliselta.Täytyypi kokeilla heti kun poikaystävä pääsee intistä lomalle:)

Beanna said...

Taru: Hih, mä taas tykkään monenmoisesta kalasta, mutta oon allerginen, niin en voi kun maistella niitä (toki välillä syönkin) ;(

Joo, mulle on käynyt noin mm. kesäkeiton ja mustien oliivien (vihreistä en vieläkään erityisemmin välitä) kanssa :D Opin tavalloisesta sipulistakin tykkäämään vasta joskus 18-vuotiaana. Tuntuu, että "aikuisena" makuaisti kehittyy, eikä oo vaan "hyvää" ja "pahaa" :D

Jenni: Kiitos, ja oli myös herkullista! =P Suosittelen ehdotomasti :)

Anonymous said...

Mitä ruokaa tuossa kuvassa on mikä on tossa neljän ruokakuvan sarjassa oikeessa yläkulmassa, oisko siihen ohjetta? :) Näyttää herkulliselta!

Cherry/Kirsi said...

Oh la la ku näyttää herkulliselle! Ihania nää sun kokkijutut, että lisää vaan kiitos! Paitti et siinä on sit se vaara, et jos se tuoksu tulee meille asti ni saatat saada naapurin kylään :DD

Harmittaa, ettei nyt ole uunia, en voi totakaan sit kokeilla heti, mutta ehkäpä joku toinen kerta jossain muualla tai sit vaan ostetaan se uuni jostain..

Muistan kun kerroit joskus, että oot ihan hulluna wasabiin ja aattelin, et kuka voi olla, kun se on varmaan ihan ylitulista, mut ei se ollukaan kun ihanaa!! Nyt mullakin on sitä ikävä, kun en oo Suomessa syöny vielä. Josta tulikin mieleen, et kerrotko jonkun hyvän sushipaikan, et ois sitten valmiina mielessä, kun seuraavan kerran tekee sushia mieli :)

Elisa LPP said...

Aina kiinnostaa uudet reseptit, vaikkakin "vain simppelit" :)

Olisipa minullakin aikaa ja jaksamista vääntää susheja *hatunnosto*

Anonymous said...

broccoli:D parsakaali

Beanna said...

Anonymous: Siitä on kanasuikaleita, wokvihanneksia ja red currytahnaa, erittäin nopea ja simppeli ruoka ;)

Cherry: Ihana, kiitos :D Ja tervetuloa vaan, sen jälkeen kun tulee hyvät tuoksut, kantsii oottaa vielä 15minsaa ja kuunnella kuuluuko paloauton ääniä meijän tästä korttelien välistä;D

Voitte kyl tulal mun luokse kokkailee, jos teette mullekin hyvää ruokaa ;)

Mä sanoisin että Tokyo55 jos haluaa mennä esim. kaveriporukalla syömään. Sit jos haluaa ns. "pikasushia", niin Ichibanissa (Aikatalossa ja Kampissa) on musta tosi hyvä hintalaatusuhde ja sinne yleensä arkisin poikkean jos on sushihimo. Tosin sinnekkin kantsii tehä pöytävaraus, ainakin jos menee joskus viiden aikoihin, niin yleensä kaikki pöydät on täysiä :)


La Petite Princesse:
Kiva kuulla! Hihii, eli niitä sitten laittelemaan välillä :)

No, se onkin ainut ruoka, jossa mä jaksan nähän vaivaa ;DD
Mut se on sen arvoista!!<3 :)


Anonymous: hä? :D Mä oon tottunut sanomaan broccoli ja mun tietääkseni se ei oo mitenkään harvinaista, jos sitä tarkoitit :D

Hobgoblin said...

Vihreät pavut on aivan mahtavia kun ne paistaa yhdessä pekonin ja sipulin kanssa pannulla!!!

Hesen mansikkapirtelöstä; mulle tulee sama penisiliini-assosiaation Battery-energiajuomasta, en vaan saa sitä alas YÖK!

Beanna said...

Hobgoblin: Jotenkin en usko, mutta ehkä kokeilisin, jos joku tarjoais tän kuultuani;D

Ou :o Mä inhosin ennen kaikkia energiajuomia, mut niihin jää koukkuun, se on niitä makuja mitkä on pahoja mut niitä tekee mieli ja lopulta niistä tykkää älyttömästi :D