Wednesday 6 January 2010

Stockholm ♥


Viking line
Sain joululahjaksi yhden palkallisen vapaapäivän (minulla kun ei talvilomaa ole vielä kertynyt) ja päätinkin käyttää sen risteilyyn ja Tukholma-visiittiin. Tykkään laivoista, kun ne keikkuu ja koska en tule myöskään merisairaaksi. Varasin ikkunallisen hytin, vaikka talven pimeydessä siitä ei hirveästi iloa olekaan. Blondi kun olen, niin tajusin senkin vasta jälkeen päin. Miksi en ottanut vaikka isompaa hyttiä, jossa oli tv? :D
NK
Lähdetään siis tällä viikolla ystäväni kanssa käymään Tukholmassa ja mietinkin jo paikkoja, missä kävis sitten shoppailemassa. Ainakin aion käydä NK:ssa, Topshopissa, Beyond retrossa ja niissä peruskaupoissa, mitä ei Suomessa oo. Mulla ei oo kyllä tällä kertaa mitään erityistä mielessä, mitä menisin ostamaan, joten silmät avoimena mennään.
Niin ja legendaarisessa Burger Kingissä haluaisin kyllä käydä, vaikka tuskin jaksetaankaan tällä kertaa niin paljoa riehua laivalla, että se Burger-tankkaus olisi välttämättä tarpeen ;) No,voi olla , että mennään muualle syömään, koska olen keliaakikon kanssa liikenteessä ja en usko, että BK:n gluteeniton valikoima on hyvä.

Mitkä ovat teidän suosikkiravintolat tai shoppailupaikat Tukholmassa? :)

Edit. Burger Kingissä sai kaikkia hamppareita gluteenittomana, paitsi paneerattuja pihvejä! ;) Vinkiksi vaan kaikille gluteeneille :)

20 comments:

Anonymous said...

Just olin viime viikolla itte Tukholmassa! MQ oli ihanaihana kauppa, ja muutenki sitä Gallerieta kannattaa käydä läpi. Meeki oltiin eka siellä ja sit mentiin NK:hon. Ja Burger Kingissä kannattaa aina käydä ;D siis me juostiin siellä 8 tuntia kaupasta toiseen niin tekee kyllä hyvää levätä välillä.. Me kyl mentiin Mäkkiin ku muut ei Burgeriin halunnu. Mutta MQ, MQ, MQ.

milaina said...

Hajosin tuolle hyttivalinnallesi, hyvät sinne! :D Tukholma ja Burger King kelpaisivat tännekin.. Edellisestä kerrasta Ruotsin puolella alkaa olla jo kymmenen vuotta. Peppi Pitkätossu maa ei ole ehkä ihan verrattavissa paikallisiin vaatekauppoihin? :D

Beanna said...

Janita:
Sä selvästi rakastuit MQ:hen :D No, kyllä MQ:ssa onkin joskus jotain kivoja juttuja :)

milaina:
Hah, ikkuna aiheuttaa talvella luultavasti vaan lisää kylmyyttä, no blondi mikä blondi :D Ruotsissa on mielestäni reilusti enemmän tarjontaa vaatekauppojen suhteen kuin Suomessa ja luxusliikkeitäkin siellä on paljon enemmän :P

V said...

Ihanaa matkaa ja toivottavasti löydät paljon paljon osteltavaa! ;)

Beanna said...

V:
Kiiiiittiii! :) Toivottavasti teilläkin oli superkiva matka, ainakin ostokset oli ihania!! :)

Tiina said...

Burger Kingin sijaan paikallinen Max on todella hyvä! Vähän kun meidän hese :)

Hanna said...

Itse olen kerran käynyt Tukholmassa, vaikka Helsingissä asunkin :D Pitäisi ryhdistäytä silläkin saralla, paljon paremmat shoppailumahdollisuudet. Jospa kesällä ehtisi :) Ainakin NK:ssa pitäisi piipahtaa.
Ihanaa Tuhkoman matkaa ja hyviä shoppailuja! :)

Beanna said...

live her life:
Kiitti vinkistä! :) Mulla on tosin huonoja kokemuksia Hesestä, kerran sain jonku hampparin, mikä hajos käsiin ja majoneesi tms. oli ihan liian löysää ja toisen kerran sain pirtelön, joka oli LÄMMINTÄ ja esanssit sekasin (myyjäkin maistoi ja sanoi, että nyt on joku pielessä) - sen jälkeen en oo Hesessä käynytkään :D Varmaan ollut vaan huonoa tsäkää, mut en oo ottanut noiden jälkeen riskiä :) Kurkkumajoneesi oli niillä kyllä hyvää!

Hanna:
No, nyt äkkiä risteilyä varaamaan -tammikuussa ovat vielä tosi edullisia, ainakin Viikkarilla ;) Mullakin oli jossain vaiheessa vuosien tauko, mutta yleensä käyn vähintään kerran vuodessa siellä :) Kiitos paljon, toivottavasti löydän jotain kivaa ostettavaa, hihi!

omppu said...

Jos aikaa riittää ja Drottningsgatanin turistilauma alkaa ärsyttää, kannattaa mennä pyörimään Södermalmille Sofoon (south of Folkungagatan). Se on kivaa aluetta, joka vastaa ehkä Helsingin Punavuorta, paljon pieniä putiikkeja, second hand -liikkeitä yms. Itse olin uuden vuoden aikaan Tukholmassa ja kävin vain pikaisesti pyörähtämässä tuolla Sofossa, mutta ensi kerralla ajattelin tutustua alueeseen paremmin.

Anonymous said...

Shoppailuun parhaat paikat on Söderin Götgatan ja keskustaa osaat varmaan aikaisemmin Tukholmassa käyneenä dallailla ees taas, Drottninggatan jne :)
Ja NK:n omassa raflassa (heti aulan yläpuolella) saa hyviä salaatteja. Kivaa matkaa!

Eevis said...

Gallerian on ihan pakko koska sielä on juuri Topshop, Oasis (!), MQ ja muistaakseni Bikbok oli siel myös jne. :)
Söder:in puolelta löydät American Apparel missä kannattaa ehdottomasti käydä.
Urban outfitters on myös sellanen paikka että ehdottomasti siel ja sit jos kiinnostaa kalliit alusvaatteet niin Agent provocateur joka löytyy Stureplanilta :D

Anna A. said...

Tukholma on ihana kaupunki. Poikaystävän äiti asuu siellä, joten Stokiksessa tulee käytyä muutamasti vuodessa:)

Itse rakastan Södermalmia, ja sinne on pakko päästä aina vähintään päiväksi kiertelemään! Boheemi tunnelma yhdistettynä älyttömän kauniisiin taloihin ja ihaniin pikkuputiikkeihin on jotain ihanaa. Sieltä löytyy toki myös kaikki "isommat" liikkeet. LUSH on siellä myös ja aina on pakko käydä haistelemassa niitä ihania saippuoita!:)

Ihanaa matkaa sulle!!:)

Beanna said...

omppu:
Juu, luulen että Södermalmille mennään kyllä shoppailemaan :) Tykkään myös paikasta! Viime reissulla jäätiin sinne tosin niin pitkäksi aikaa pyörimään, että hyvä että ehittiin muualle :D

Anonymous:
Kiitti vinkistä! En ookaan aiemmin kokeillut NK:n raflaa, mutta oon kuullut siitä enemmänkin hyviä kommentteja, joten ehkäpä sinne :)

Eevis:
Kiitos vinkeistä! Toshop ja Bikbok kuuluu vakiolistalle, mutta AA:lla en ookaan käynyt aiemmin :)

Annana:
Oi, eppaa, mäkin haluun jonkun tutun asumaan Tukholmaan! :D Mäkin oon ihastunut Södermalmiin ja niihin pikkuputiikkeihin, sieltä ei meinattu viimereissulla muualle edes ehtiä =) Lushin saippuat on niin söpöjä, mut mä saan vaan päänsäryn liikkeessä, kun siellä tuoksuu IHAN LIIKAA :S Pitää joskus pyytää joku ostamaan sieltä mulle jotain kivaa! :) Kiitos paljon- toivottavasti tulee kiva reissu!! :)

Noora said...

Kerro sitten, mitä kivaa Tukholmassa teit. Itselläni on samanlaiset suunnitelmat kaverin kanssa reilun viikon kuluttua. Me tosin tajuttiin, ettei ulos näe kuitenkaan :DDD

raita 2 said...

tukholma on ihan täydellinen paikka, aina vaan täytyy päästä sinne uudestaan! :) siis tietty ne kaupat on niin parhaita ja tukholmalaiset tyylikkäitä aina, mutta myös se koko tunnelma siellä on vaan niin täydellinen. voi kumpa sais joskus asua siellä! siispä oikeesti ihan älyttömän hauskaa matkaa sulle! :)

Elina said...

Iiihania valokuvia!

[Ite shoppailen Stokiksessa lähinnä Drottninggatanilla ja Götgatanilla. Ravintoloista ei erityisemmin oo kokemusta. :) ]

Beanna said...

Noora:
Joo, koitan tehdä vaikka jonkun postauksen mahdollisimman pian sitten :) Hah, nyt tunnen itseni vieläkin blondimmaksi, sitäpaitsi viime talvena tei nsaman mokan :DDD

raita 2:
Iiih, oon samaa mieltä! Tukholma on munkin mielestä paikka, jossa voisin asua mielellään ♥ :)

el:
Postauksen kuvat on lainattu NK.n ja Vikingin sivuilta, NK:n kuvan muutin vaan mustavalkoiseksi, mutta se on kyllä ihana kuva :)

Samat vakiopaikat mullakin =)

Pipari said...

ai säki oot gluteeni:D mun siskokin on. se sai bk:ssa viimeks vaan ranskikset:/

Nelli said...

No tuolla södermalmilla on paljon kivoja vintage- ja retroliikkeitä joista olen tehnyt monesti löytöjä. Yllättävin niistä oli iihana minni hiiri neule tukholman kaupungin kirpputorilta ja sitä on kyllä tullut käyttettyäkin. Ja tietysti noiden lisäks ne kaikki perus .. topshop,american apparel,yms.
ja yhdyn noihin aiempiin mielipiteisiin MQ:sta! :)

Beanna said...

Pipari:
Eiku mun kaveri on gluteeni :) Mut onneks BK:sta löytyi tällä kertaa hampparikin gluteenittomana, paitsi vegeä tai kalaa ei saanut, kun niissä on se kuorrutus :/ Mut kana ja normi pihvi löyty GF:nä - vink vink vaan siskollesi :)

Nelly:
Ne on ihania ne södermalmin vintage-liikkeet, tällä kertaa ei vaan ehitty niihin, kun aika kului yllättävän nopeasti :o :)