Wednesday 24 February 2010

Ikean shoppailusuunnitelmia

Jee! Sisko lupasi lähteä mun kanssa vihdoinkin Vantaan Ikeaan. Jos nyt vihdoin-KIN saisin ton kauan haaveilemani Bröllop-tarjoiluastian! ;) Sen lisäksi ajattelin ostaa syviä Arv-lautasia, sillä olen tykästynyt niihin aika paljon. espressokeitintä kaipailisin, mutta tuota Förstå-keitintä ei ilmeisesti olekaan vielä Ikeassa. Ihastuin tuohon mustaan Hemnes-säilytyspenkkiin ja mietinkin, että kelpaisikohan se tv-tasoksi? Toisaalta en halua liikaa mustaa olohuoneeseen ja voi olla että tuo juuri olisi liikaa. Olen miettinyt myös valkoista Hemnes-lipastoa tv:lle, mutta onkohan se taas liian korkea (97cm)... Klippan-sohvan muotoilu ei ole aiemmin erityisesti miellyttänyt silmääni, mutta nyt kun huomasin tuon aivan ihanan tikkipäällisen, niin aloin jopa harkitsemaan tuota! Nyt piirtelenkin olohuoneen pohjapiirrustuksia ja yritän selvittää mahtuisiko 180 cm leveä  sohva sinne järkevästi. Minullahan ei tällä hetkellä ole sohvaa ollenkaan, koska en halunnut vanhaa mustaa nahkasohvaa mukaani tähän asuntoon.  Noita S-koukkuja tarvitsin myös johonkin, mutta en vain enää muista mihin...

Klippan-sohva tikkipäällisellä, jees or nöyy?

29 comments:

Katja Helena said...

Oijjoi, ihana Klippan! Miten se näyttääkin niin erilaiselta nyt? :D Tuo tikkaus on ihanaihana!

Elisa LPP said...

Ihanuuksia olet löytänyt, itselläkin on tuo tikashylly hankintalistalla. Onko se sitten tuo ikean musta vaiko kodin 1 valkoinen, ei vielä tietoa :)

Nuo ikean astiat on kauniita, mutta siitä kurjia, että niihin jää aterimista mustat naarmut.

Hanna said...

Mun Ikea-ostoslistalla on myös Hampen matto. Pitäis vaan joskus päästä sinne omalla autolla eikä bussilla :D

Vois kyllä olla kiva toi sohva tikkipäällisellä :) Mun miniyksiöihin ei ole ikinä sohvaa mahtunut ja oon miettiny jotain sellasta divaanin tyyppistä siis yhdelle hengelle. Tietysti sellasessa on vähän vaikee istuu kahdestaan.
Oon rakastunu Riviera Maisonin yhteen sellaseen penkkiin joka sopis eteiseen, hintaa "vaan" 599€, siks ehkä peruinkin sen mut on se silti niin ♥

Inna said...

Mulla toikkuu s-koukut tiskikaapin sisällä, toisessa tiskiharja ja toisessa luutu. Inhoan pitää niitä esillä ja noin ne ovat kätevästi kaapissa ja kuivuvat siellä myös hyvin =)

Nanna said...

Jeesjees ehdottomaati! Jotenkin ihanan erilainen. :) Ja muutenkin sulla oli tosi kiva ostoslista!

Beanna said...

Katja: Toi tikkaus vei kyllä mun sydämen! =) Vielä pitää kyllä miettiä noita korkeita nojia (jotka on varmaan se syy miksi tuo Klippan ei ole mua miellyttänyt) ja sitten tuo on niin leveä pikkuyksiöön :o Mut niin ihana tu valkoinen tikki ja toisaalta tuo on kyllä aika siron näköinen sohva :)

La Petite Princesse:
Mä mietin tota hyllyä eteiseen, kun pitäis hyllyn takaa kuitenkin valokatkaisijalle päästä, niin tuo vino malli olis ratkaisu siihen! =) Ahaa, hei en tiennytkään, että Kodin1:kin on tuollainen, täytyy mennä katsomaan, kiitos vaan vinkistä :)

Hanna: Mun kaveri oli ostanut mustan Hampenin ja yllätyin miten hyvälaatuiselta se näyttikään hintaansä nähden =) Valkoisesta matosta en uskaltaisikaan mielettömästi maksaakaan, koska sen puhtaana pitäminen mua arveluttaa vielä. Teininä valkoinen matto ei ainakaan toiminut mulla:D Hobbarissa oli yhessä vaiheessa aivan ihana ylellisen näköinen valkoinen divaani, mutta harkitsin silloin liian kauan ja ne meni :/

Inna: Mullakin on sellainen koukkuklipsu tiskikaapin sisällä, johon laitan aina tiskihanskat, sienen, harjan ja rätin roikkumaan, erittäin kätevä ratkaisu =) Tosin uuttaa hienoa mustaa tiskirättiä ei tarvitse edes piilottaa ;)

Nanna: Toi ostoslista on vielä tuota "tarpeellinen"-osastoa, mut oisin voinut lisätä tohon vaikka mitä ihanaa, jos oisin kunnolla alkanut haaveilemaan, Ikeasta löytyy tällä hetkellä yllättävän juttuja mun makuun... aiemmin en oikein voinut sietää Ikeaa :D

Nna said...

Hyvältä näyttää toi klippan tikkipäällisellä. Mutta en uskaltaisi silti ostaa; niin monella kaverilla on ollut klippan ja se menettää kuosinsa tosi pian. kankaat liukuu ihan vinkuraan, vaikka niiden pitäisi pysyä paikallaan niiden joidenkin "putkien" tms. (jotka tulee tonne istuinosan ja selkänojan väliin) avulla.

Pipari said...

lälläslälläs lää lää mä lähenki kohta ikeaan:D meen vaklaa tota tikkipäällistä 8)

mäki haluisin ton hemnes-säilytyspenkin olkkariin, mutta valkoisena. en tajuu miks sitä valmistetaan vaan mustana, ärsyttävää!! mäki haluun ton tarjoiluastian:D

Beanna said...

Nna: Ahaa :O Hyvä tietää, voi ei, kuulostaa kamalalta.. :/ Harmi kun tuo tikkipäällinen on aivan ihana ja sitä ei mihinkään muuhun sohvaan näytetty myytävän :) Hmm...


Pipari: Senkin pöllö!! Oisit voinut ottaa mut mukaan, kun sisko ei tänään jaksakaan, mut pakotan sen huomen ehkä :(

Niinpä! Toi Hemnes on niin hyvän muotonen ja söpö! Osta se tarjoiluastia, niin saat tarjota mulle cupcakeja siitä! =)

Noora S said...

toi sohva on valitettavasti laadultaan tosi huono. kaverilla oli vuoden käytössä ja käsinojista "valui" pehmusteet pois niin, että lopulta oli jäljellä vaan kova puinen käsinoja mihin nojailla. ei hyvä! panosta kerralla kunnon sohvaan ni ei tarvi kokoajan vaihtaa =)

Anonymous said...

Mukava blogi sulla, luin flunssassa läpi kokonaan.

Saattaisin myydä klippan sohvani (perus valkoinen) kahden istuttava. 180cm, 100€ hintaan jos kiinnostaa. Minä en sitä enää tarvitse.
Osta tikkipäällinen ikeasta. Säästät selvää rahaa.

Sohva sijaitsee keskustassa. Sohva n. kaksi vuotta vanha.

Ota yhteyttä jos sohva kiinnostaa.
Kultatakki@hotmail.com

Nantsu said...

Älä osta klippania jos haluat mukavasti löhöillä sohvalla, se sohva ei valitettavasti pysty tarjoamaan mitään mukavaa asentoa :D

Pipari said...

Koputin sun ovelle, mutta et avannu ni joudun mennä yksin;(

Kävin tsekkaamassa ton Klippanin sohvanpäällisen ja se on ihan kiva, mutta voisin kuvitella, että siihen kyllästyy nopeasti. :o toisaalta pääseehän siitä eroon vaihtamalla päällisen.

katoin myös tota kakkukupua vai mikä onkaan ja se oli ihan kiva, mutta siinä oli jotain kukkakuviota pohjossa ja muistin, että pentikissä myydään samantapaisia. taidan säästää sellaiseen:o

Nna said...

Luulen, että tuollaisen pällisen voi suhteellisen helposti tehdä itse mihin tahansa sohvaan, jos on ompelutaitoa ja kone. Jos ei ole, teettäminenkään tuskin ihan kamalasti maksaisi. Tai sitten voi ostaa tuon päällisen ja tehdä siihen muutokset niin, että sopii johonkin toiseen sohvaan.

Beanna said...

norppi: Voi ei, kiitos vaan kommentista! Juu nyt muutaman tälläsen kommentin jälkeen en kyllä enää harkitse tuota :S Korkeintaan jos saisi käytettynä tosi edullisesti. Laadukas sohva olisi tietenkin helpompi myydä pois esim. muuttaessa, mutta tuskin löydän sellaista sohvaa, jonka haluaisin pitää esim 10 vuotta, sillä etsin kuitenkin mahd. pientä sohvaa (pienempää kuin Klippan) ja jos muutan isompaan asuntoon, niin haluan toki vähän isomman sohvan :)

Kultatakki: Voi kiitos! Ja kiitos paljon tarjouksesta! Katsoinkin jo huuto.netistä josko sieltä löytyisi vähän käytössä ollutta Klippania, mutta tosiaan hinnat olivat muutamassa tuon 100e. Tuohan maksaa tuolla päällisellä uutena 229e ja pelkkä päällinen 89e, joten maksaisin pari vuotta käytetystä sohvasta maksimissaan 60euroa varsinkin nyt kun kuulin noita kommentteja tuosta laadusta, mutta kiitos kuitenkin, huuto.netissä saat varmaan myytyä, kun siellä näytti joitakin huutoja noilla olevan :)

Nantsu: Se noissa nojissa vähän epäilyttikin :D Mut joo nyt on tullut kyllä tarpeeksi noita huonoa laatua koskevia kommentteja ja minulla kun on jo kerran teininä ollut sohva, jossa päällisiä saa joka istumisen jälkeen suoristaa, niin ei kiitos enää :D

Pipari: No olin ripsihuollossa ja puhelinkin jäi kotiin :DD Mut eihän sul ois ollu ees mun numeroo!

Joo, mä en edes enää odota Klippanin näkemistä noiden kommenttien perusteella :S Harmi jos on niin huono sohva!

Muakin hämäs ne kukat, mut eihän ne näy kun se on täynnä keksejä ja leivoksia (ainakin 5minuuttia) kunnes syön kaikki!! :D Mä en ookaan nähnyt sitä Pentikin versiota varmaan, mut jee kohta ysätävämyynnit! =)

Beanna said...

Nna: Sama kävi munkin mielessä, mutta vaikka ompelenkin kaikenlaista niin toi sohvapäällisten ompelemisen ajatteleminen on aina saanut mut hulluksi - ei olis kiva mokata hyvää kangasta, vaikka sitten ois harjoitellutkin :D Mut toi teettäminenkin toki ois vaihtoehto :)

Pipari said...

eiks sun numero ookkaan 0700 123 123?

Beanna said...

Pipari: Ei...voi vitsi oot soittanut aina väärään numeron ;D

Beanna said...

*numeroon

Pipari said...

ei ihmekkää, että mulla on nii suuri puhelinlasku:O

Beanna said...

Pipari: Harmi :/ Mut mitä oot puhunu mun kaa sit? :'DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Beanna said...

Tai siis "mun" kaa :D

Pipari said...

No oon kyselly kuulumisia ja kertonu mitä Nasulle ja Minille kuuluu. Oon kyl ihmetelly sun ähisevää ääntä!!

Beanna said...

Pipari : Hyi kauheeta:DDD

Petite mademoiselle J said...

Hei!
Pakko kysyä, että onko tuo vintage-tyyppinen kakuntarjoiluastia todella ikeasta? Olen metsästänyt tuollaista enkä ole mistään löytänyt. Ajattelin jo tilata sellaisen Bloomingvilleletä Tanskasta, mutta olisi kiva jos lähempääkin löytyisi :)

Beanna said...

Petite mademoiselle J:
On! Itsekään en ollut uskoa silmiäni kun näin ekan kerran Ikeassa tuon. Ja sen hintakin oli muistaakseni 12,95! =) Ostin jo yhden, mutta tekis mieli ostaa vielä toinen, jos pitää isommat juhlat :) Noita on ainakin Vantaan Ikeassa (Espoossa ei). Näytekappaleessa oli kuvussa keskellä kahden osan "yhdistämisraita" (:D) ja meinas jäädä siksi kauppaan, mut onnek avasin yhden paketin ja huomasin, että kupu oli ihan täydellinen :)

Petite mademoiselle J said...

Oho!! Pitääkin mennä heti ensitilassa ikeaan! Kävin muutama viikko sitten kanssa Korkeavuorenkadulla KahVilla ja Linne -putiikeissa ja myyjät sanoivat, että heidän kauttaan voin tuollaisen omakseni saada. Hinta ei tietenkään olisi noin edullinen, mitä Ikeassa.

Joo joo, tälläisiä lähtee kyllä minullekin kaksin kappalaine :)

Minulta muuten löytyy toi Martha Sterwartin cupcake-kirja ja se on kyllä aivan ihana. Taakse on vielä muutettu mitat meidän eurooppalaisia mittoja vastaaviksi sekä erilaisten koristelujen tekemisohjeita :) Suosittelen!

Beanna said...

Petite Mademoiselle J:
Kantsii vielä tarkistaa sitten ne Ikean paketit, että on varmasti hyvät, kun siellä nyt joskus sattuu astioissa olemaan kuplia tms. ;) Mut tää on kyllä ollut musta hyvä ostos! :)

Oi, vitsi! Se olis kyllä tosi ihana hankkia!! =) En ookaan ostanut kertaakaan itse vielä mitään reseptikirjaa, joten ehkä olis aika :D

Anonymous said...

Multa löytyy kotoa toi klippan ja tosiaan en suosittele.. se on menny tosi huonoks jo vaikka ei ole ollu kuin reilu vuoden mulla!
toinen käsinoja on rikki tai se sisällä oleva lauta/levy on haljennut ja painunut sisään ja tosiaan toi päällys kangas on mennyt jo ihan vinkuraksi eikä meinaa millää pysyä paikoillaan!