Monday, 8 March 2010

Lovely Lazy Weekend

Mä laiskailin koko viikonlopun, kuinka ihanaa, että ei tarvinnut mennä mihinkään tai tehdä mitään ennalta määrättyä!  Sain kuitenkin jotain aikaiseksikin, meinaan siivosin ja hoidin kotia. Silitin, kokeilin kaapista löytyneitä isoja energiansäästölamppuja ja ainakin yhteen Airamiin rakastuin niin paljon, että niitä pitää ehdottomasti hankkia lisää. Minulla on myös lainassa siskoni ja hänen poikaystävänsä höyrypesuri ja siitä on tullut oikein hyvä ystävä minulle (kaakeileille). Siitä tulee 200 asteista höyryä ja siskoni varoittikin jo minua (blondia) että sillä ei saa kokeilla mitään kasvohoitoja ;) Onneks sisko tuntee mut hyvin, en tiedä minkä näköinen naama minulla muuten olisi nyt... kjeheh...;D Tein myös sushia paljon ja siitä riitti launataiksi ja sunnuntaiksi, naminami!  Lisäksi treenailin vähän, otin kuvia blogia varten ja katsoin muutaman jakson Heroesia. Ihanaa muuten, että on jo valoisaa, kun aamulla herää. Mä oon ainakin jo tuhat kertaa pirteämpi ja iloisempi, kun kuukausi sitten! Hyvää alkavaa viikkoa!  =)

12 comments:

Anonymous said...

hei....sushien tekeminen on jaanyt minulla ajattelun asteelle...oletko itse pyorayttanyt kuvan sushit? Olisi kiva saada postaus ohjeista:)

Marie Keksi said...

white lily: Joo, itse tein, tosin en mitenkään tarkasti tällä kertaa, kun ei tarvinnut tarjota niitä muille ;) Sushiohjeen tekeminen on käynyt kyllä mielessä, vaikka en tosiaan mikään sushikonkari ole ja mietin välillä, että teenköhän oikeesti kaiken oikein:D Mutta kyllähän sellaisen perusohjeen voisin tehdäkin, joten kiitos vaan toiveesta - yritän kyllä toteuttaa sen :) Kantsii vaan rohkeasti kokeilla, niin minäkin tein, tosin ekat sushit oli vähän hassun näköisiä ;D

Anonymous said...

sushiohje olis ihan jees, ja esim. paljon maksaa tarvikkeet yms.

Alma said...

Sushit on absoluuttisesti mun lemppariruokaa! Voisin syödä niitä joka päivä! Itse tehdessä on se hyvä puoli, että niitä aina jää seuraavaankin päivään.:) Pitääkin tehdä sushia tulevana s.loppuna, kiitos vinkistä.

Marie Keksi said...

Anonymous: Hyvä idea! :) Itsekin etsin näitä tietoja ennen ensimmäistä kokeilua :)

Alma: Mäkin voisin! Ainakin melkein, kala-allergia kun vähän rajoittaa :( Mut lohta en voi vastustaa ja onneks on kasvikset, katkaravut ja tonnikalat, joille en oo allerginen :) Niimpä! Mä oon alkanut välillä leikkaamaan susheista matalampia, koska rakastan wasabisoijaa ylikaiken ja pienemmillä ruokapaloilla saan sitä enemmän ;D

Alma said...

Hei, toi on hyvä idea, et tekee paloista tosi pieniä, ni sit on helppo laittaa soijaa enemmän. Se ja wasabi on maailman parasta! Voisin syödä pelkästään riisiä, joka olis kostutettu niillä.:)

Marie Keksi said...

Alma: Wasabissa on kyllä ihan varmasti joku huumaava koukuttava aine, koska välillä tuntuu että sushia rakastetaan vaan sen takia ;D Wasabipähkinät ja kuivatut wasabiriisit on myös niiiiiin hyviä! =)

Ja heti iski himo kun parissa lauseessa mainitsi wasabin :DD

Emilie said...

Heips!
(Ah, ihanaa sushia (nyt iski kamala himo siihen eikä tähän aikaan mistään voi hakea:( !!)
Piti vaan sanoa että sulla on niin ihana blogi, mukava tulla tänne ja inspiroitua, niin sisustuksen kuin vaatetyylinkin suhteen:)

P.s.
Onko sulla jokin sushi "startpack" vai mitä kaikkea tulisi hankkia että voi kotona itsekin tehdä?
Mukavaa keväänalkua!

Marie Keksi said...

Emilie: Voi kaunis kiitos! =) Kiva kuulla, piristit päivääni! :)

Mä voisin tehdä tuollaisen listan postauksen yhteyteen, jos teen sellaisen :) Mutta siis ainakin noihin makeihin tarvii riisin, merilevänorit, täytteen, wasabitahnan, soijan, bambumaton, jolla ne voi rullata helpommin, terävä veitsi, ainiin ja sushietikka, jolla riisi maustetaan . Nyt en ainakaan muuta muistaisi tarvittavan :)

Marie Keksi said...

Niin ja isoista kaupoista saa ostettua melkein noita kaikkia, mutta hinnat on halvemmat esim. Helsingin Tokyokanissa, jossa löytyy paljon muutakin kivoja Japani-juttuja ja ihania sushiastioita jne. :)

Emilie said...

Hyviä vinkkejä! En asu Helsingissä, joten taidampa käydä Stokkan kautta hankkimassa semmoisen starttipaketin ja sen jälkeen käydä kaikki etniset ruokakaupat läpi;) Täällä Turussa kun ainakin on suht tyyristä tuo sushi kun niin harvasta paikasta voi hakea, mutta sitäkin parempaa, nam! Pitää kyllä laittaa korvan taakse toi Tokyokani!:) Helsinginreissua odotellessa...

Marie Keksi said...

Emilie: Niin, kyllä se tulee halvemmaksi ite tehdä ja niinkuin Almakin tuossa ylhäällä mainitsi, niin hyvä puoli itsetehdyissä on se, että niitä voi tehdä sen verran, että jää seuraavallekin päivälle ;) Tokyokanin astiat on musta erityisen ihania ja mä haluun kyllä hankkia niitä muutamia erilaisia :) Kuvassa näkyvä dippikippo on myös sieltä :)