Friday 16 April 2010

Kastehelmi

Meillä on ollut kotona mummin vanhoja kastehelmilautasia ja yksi orpo pikkulautanen on eksynyt minunkin kotiini koristeeksi kylpyhuoneeseen mm.saippuatelineeksi tai aurinkopuuterin säilytyskulhoksi. Nyt Kastehelmi-sarjan suosituimmat osat ovat palanneet kauppoihin ja mietinkin, pitäisikö ne laittaa ostoslistalle.  Jälkiruokakulhoja kaipailisin erityisesti, joten ne olisivat vielä ihan hyödyllinenkin ostos :) Kuvissa nuo ei pääse mielestäni oikeuksiinsa, sillä oikeasti ne ovat paljon säihkyvämpiä, mutta.... ovatko ne mummomaisia vai luulenko vain, koska näitä löytyi oman mummin kaapissa? :)


Harmitti muuten kun tajusin, että Satumetsä-mukia ei saa enää mistään. Luulin, että se olis ollut pitempään markinoilla ja ihmettelin, kun sitä ei edes ennen joulua enää mistään löytynyt :) Olisin halunnut työpäiviini piritstystä ja tuo kaunis peura olisi sitä varmasti antanut. Lautasia oli vielä joku aika sitten myynnissä, mutta eihän kukaan olisi nähnyt noita mukeja enää missään?

Edit. VÄÄRÄ HÄLYTYS! Eräs kiva lukija ilmoitti, että Satumetsä on kausituote ja että se tulisi taas toukokuun lopulla myyntiin :)


15 comments:

Madde said...

Heii, mäkin tykkään noista kastehelmistä. Tai siitä läpinäkyvästä enkä omenanvihreestä. Ja mäki sain mun mummilta ne jälkkärilautaset(sitä kokoa ei enää valmisteta) ja musta ne on niin ihania. Eikä todellakaan yhtään mummomaisia vaan musta ne on kauniit ja tyylikkäät.

Ainiin ja toi satumetsä on nykyään kausituote, muistan että sitä tulee myyntiin toukokuun lopussa taas..:)

Beanna said...

Madde: Oiiii, ihanaa, kiitos kun kerroit, jee!!! =) Eli saan kai sellaisen sittenkin!

Noi kastehelmet on kyllä niin ihania! Mulla on varmaan just sama koko kotona, koska sitä ei löytynyt kaupoista (huuto.netissä oon joskus kyllä nähnyt) ja sitten mulla on vielä Kastehelmi-kynttilämansetit :) Ja onhan ne oikeassa valossa kyllä tosi hohtavia ja juhlavan tyylikkäitä, mutta nimenomaan kirkkaat!! :D

Regret said...

Nuo kastehelmiastiat näyttää kyllä kivoilta :) Ei varmasti kovin monella noita ole ja ovat kivannäköisiä, joidenka takia itselleni voisin noita ottaa.

Eikö muka noita mukeja saa enään? o.O Minä kun luulin, että ne ei ollu mikään kausijuttu vaan ihan pysyvä täyte astiaosastolla. Nyyh.

Anonymous said...

Kyllä tuo Kastehelmi-sarja on kirkkaana tosi tyylikäs ja kaunis. Jos mummotkin on siitä tykänneet, niin sehän kertoo vain että tuote on hyvää ja aikaa kestävää designia, eli hyvä sijoitus ;)

Beanna said...

Regret: Ei ole VIELÄ, ei tiedä nyt kun palasivat hyllyille, jos kohta onkin kaikilla ;D buu! ;(

Tosta sullekin piristystä ylimmästä kommentista ;) :"Ainiin ja toi satumetsä on nykyään kausituote, muistan että sitä tulee myyntiin toukokuun lopussa taas..:)" Eli jee jee! =)

livinghygge: Totta! =) Ajattomilta nuo kyllä näyttää ja on kyllä kauniita varmasti monen vuoden päästä (niinkuin tuo yksi n.40 vuotta vanha lautanen), eli ehkäpä ne olisikin juuri ne minulle sopivat jälkkärikulhot ;)

Satu said...

Iittalan sivuilla ainakin Satumetsä-mukin kohdalla lukee saatavuusaikana 15.4-31.8.2010. Kannattaa siis kesän aikana hankkia haluamansa :)

Beanna said...

Sinisilmä: Juu, kuulinkin jo vinkin ja kiitos vaan sinullekin, olenpas iloinen nyt ;)

V said...

Mun mielestä aivan ihana tuo kastehelmi ja olen silmät kirkkaina tuijotellut niitä kun ne on kauppoihin saapuneet :D Meillä noita oli muistaakseni keltaisina. Haluaisin kans ostaa noita jälkiruokakulhoja!

Anonymous said...

Noita satumetsä mukeja saattaa hyvinkin olla myynnissä Arabiassa Iittalan tehtaanmyymälässä tai ainakin niitä oli vielä helmikuussa.

Mirka said...

Iittalalla on tosiaan kauniita astioita, minäkin olen ihastunut niistä moneen. Täytyy tosin yrittää rajoittaa omalla kohdalla astioiden hamstraamista, kun säilytystilaa on vain rajallisesti.

Katness said...

Ei ole mummomaiset yhtaan vaikka varmaan kaikkien mummeilla toi sarja onkin (niinkuin myos minunkin), vaan ihanaa suomalaista designia jonka itsekin haluaisin keittiooni. Toinen nimeni on muuten Kastehelmi joten voisin ruokavieraille tassa maassa kertoa etta minut on nimetty naiden astioiden jalkeen. Tai etta ne on nimetty minun jalkeeni...

Saija said...

Minustakin nuo kastehelmet ovat kauniita...itselläni on vain yksi pikkulautanen kuudesta jäljellä. Äitini antoi ne minulle joskus liian aikaisin teinivuosinani ja onnistuin silloin hajottamaan ne kaikki. Nyt sain kaksi ruskeaa kastehelmikulhoa, sokerikon ja kermakon ja nekin ovat minusta tosi nätit.:)

Miss M said...

Oi, kastehelmi on nätti sarja! Löysin äidiltä kaksi vanhaa kermakkoa ja sokerikon sekä kukkamaljakon. Äiti on luvannut ne jo mulle mutta en oo vielä raskinut tuoda.. :) Noita jälkiruokakulhoja voisin toivoa vaikka lahjaksi.

Anonymous said...

Hei taas! Tämä asia ei liity oikein millään tavoin Kastehelmeen :) Haastoin sinut blogissani mukaan nuukuusviikon ekotekoon. Käy tsekkaamassa haaste osoitteessa: http://livinghygge.wordpress.com/2010/04/19/enemmanelamaa/. Kevätterveisin Interiordesignlover, Living Hygge

Beanna said...

V: Noi on ihania! Mulle ne jälkkärikulhot olis myös tarpeellisimmat, mut voisinhan mä ostaa pari lautasta vaikka tarjoilulautasiksi =)

Anonymous: Hei, kiitos vinkistä! =) Siellä pitäis muutenkin muistaa käydä joskus :)

Mirka: Niinpä! Astioissa on se paha, että niitä on ihan liikaa kauniita. Samoin kuin esim. pussilakanoissa - helppo hamstrata :D

KitKat: Oi, onko! :) Sittenhän sun on jo ihan pelkän kauniin nimen takia hankittava niitä ;)

Sarona: Voi eiii ;/ No, mutta nyttenhän voit kerätä uudet (ainakin melkein samanlaiset) tilalle :) Ruskea väri on varmasti myös tyylikäs!

Maria: Ooo, kuulostaa ihanalta! =) Muistaakseni mummilla oli myös kermakko ja sokerikko, mutta en tiedä kenellä/missä ne nykyään on :o

Livinghygge: Kiitos paljon kivasta haasteesta! :) Kävin katsomassa ja otan hasteen vastaan ja vastailen varmaankin viikon lopussa sitten ;)